WAARDEVOL - KINDERCOACHING
 Gedragsspecialist - Kindercoach - Opvoedcoach

Workshops
POPTALK
Eindelijk..................beginnen de POPtalk workshops bij mij weer!
Als je deze prachtige en leerzame workshops graag wil volgen zodat je het tijdens je werk kan inzetten geef je dan op.
De workshops worden in 2021 gegeven op vrijdag 10 september & vrijdag 8 oktober
en op vrijdag 5 november & vrijdag 26 november.
Uiteraard met gepaste afstand en de juiste maatregelen.
En maximaal 3 deelnemers dus wees er snel bij.
  • Poptalk geeft veel inzicht in de belevingswereld van kinderen.
  • Poptalk ondersteunt in het coachen.
  • Poptalk visualiseert gevoelens.
  • Poptalk combineert vele werkvormen en materialen.
  • Poptalk laat heel goed de eigen werkelijkheid van het kind zien.
Wil je je opgeven of meer informatie mail dan naar waardevol-kindercoaching@outlook.com


Doel:
Praktische handvatten bieden om met kinderen/jongeren in gesprek te gaan. Met
POPtalkwordt het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de belevingswereld van kinderen/jongeren en die te bespreken. Door het letterlijk in beeld te brengen m.b.v. poppetjes en ander materiaal, voelen ze zich begrepen. Ze krijgen inzicht in eigen gedrag en zijn beter in staat om hun gedrag aan te passen. Ook krijgen zij overzicht in een situatie die voor hen (te) ingewikkeld is. Belangrijke onderwerpen als: conflicten, kwaliteiten, gewenst en ongewenst gedrag, gevoelens en gedachten, pesten, grenzen stellen, sociaal netwerk en het stellen en behalen van doelen komt aan bod. De workshops zijn interactief: cursisten krijgen de gelegenheid om het geleerde met elkaar te oefenen en te bespreken. Gesprekstechnieken , coachingsmateriaal, zelfreflectie, bestaande methodes e.d. worden uitgebreid behandeld tijdens de workshops.
De basisgedachte tijdens de workshops is: Spreek met het kind zonder oordeel!

Werkwijze:
De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk ± 7 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers, bij kleine groepen zullen de dagen korter duren). Tussen de workshops zit een tijd van ongeveer 2 tot 4 weken om het geleerde toe te kunnen passen in de praktijk.

Kosten:
Deze 2 daagse workshop
POPtalkkost 395,00 euro per deelnemer. Dit is inclusief btw, cursusboek, koffie/thee/lunch, locatie.

Workshopdata:
Het is ook mogelijk om een miniworkshop/lezing (± 1,5 uur) te boeken over de werkwijze van
POPtalk. Dit kan zowel in Emmen als op een zelfgekozen locatie plaatsvinden. Kosten zijn 195,00 euro inclusief btw. Bevindt de locatie zich verder dan 10 km buiten Emmen dan worden er reiskosten à 0.28 cent per km in rekening gebracht en reistijd.
Betreft het een grote groep dan kan ik het op maat aanreiken.

Wil je graag één of meerdere workshops op locatie over kinderen en emoties of over rouw en verlies bij kinderen vraag dan gerust naar meer informatie via waardevol-kindercoaching@outlook.com of 0648941624.


Workshop "rouw en verlies bij kinderen"

Rouw en verlies bij kinderen: Bewust omgaan met de dood.
Het overlijden van een geliefde is iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Dood gaan hoort bij het leven. Het is echter een onderwerp waar niet graag over gesproken wordt. Het is immers een verdrietig onderwerp, wat ook angstig kan maken. De meeste mensen praten daar dus liever niet over, ook niet met hun kinderen. Iedereen zal in zijn leven op enig moment een dierbaar persoon verliezen. Hoe kunnen we de tijd nemen om onszelf en onze kinderen voor te bereiden op dergelijke situaties? Als het ons toch (ineens) overkomt, kan het zijn dat we met onze handen in het haar zitten. We zijn zelf overweldigd door de emoties die we voelen of we voelen misschien zelfs even helemaal niets. Er is van alles te regelen en dan zijn de kinderen er ook nog. Hoe vertellen we het? Wat kunnen we vertellen? Wat weten ze eigenlijk al van de dood? Nemen we de kinderen mee naar het afscheid?

Hoe waardevol is het om ons voor te bereiden op iets waar we allemaal mee te maken krijgen?

Deze workshop is een preventieve workshop. Dit houdt in dat we inzicht krijgen in hoe we onszelf en ons kind kunnen voorbereiden op dat wat onvermijdelijk komen gaat. Het is goed om als ouder(s) en/of verzorger(s) inzicht te hebben in het concept dood zoals kinderen het zien en handvatten te krijgen in het bespreekbaar maken van dit onderwerp. Op die manier leer je, hoe je je kind kunt begeleiden in wat het betekent als iets of iemand dood gaat. In deze workshop beginnen we met een uitleg over de functie van verdriet als emotie. Er wordt gekeken naar aanleidingen van verdriet, om vervolgens verder in te gaan op de dood. Wat is dood gaan en hoe zien kinderen het concept dood? We kijken naar oorzaken van de dood en hoe je kunt omgaan met de dood. Hierbij bekijken we hoe een rouwproces eruit ziet en bespreken we wat het belang is van een goede verwerking. Je ervaart een aantal activiteiten die je samen met je kind kunt doen, die kunnen bijdragen aan het verwerkingsproces.

Deze 2-delige workshop kan op locatie of bij waardevol-kindercoaching gevolgd worden. Het tarief voor de workshop is 45,00 euro per persoon inclusief materialen, een informatie setje, koffie of thee en iets lekkers.
Aanmelden kan via waardevol-kindercoaching@outlook.com of via 0648941624.

informatie :
mail : waardevol-kindercoaching@outlook.com
(waardevol-kindercoaching werkt alleen op afspraak)

of via het contactformulier: Naar contact formulier.

Terug naar homepage Waardevol-Kindercoaching